رابطه بین مهارت ارتباطی مدیران و رضایت شغلی کارمندان
رابطه بین مهارت ارتباطی مدیران و رضایت شغلی کارمندان
در هر جامعهای هدف هر سازمان این است که به بهترین شکل به اهداف خود برسد. باید توجه داشت که دستیابی به اهداف سازمانی به عواملی مختلفی از جمله نیروی انسانی وابسته است. نیروی انسانی عامل پیچیدهای است که دارای انگیزه و نگرشهای متفاوتی است و باید این انگیزهها و نگرشها باید دائماً مورد بررسی قرار گیرند تا با توجه به نتایج به دست آمده مدیران سیاستهای مناسب را در جهت بهبود وضعیت موجود اعمال نمایند.
گاها ناتوانی مدیران و کارکنان در برقراری ارتباط مناسب با سایر همکاران در محیط کار و باعث بیانگیزگی و وجود نگرشهای منفی میان کارمندان میشود و این مهم سبب میشود که آنها قادر به انجام وظایفشان در حد مطلوب نباشند و در نهایت این مساله موجب کاهش بهرهوری و اثربخشی نیروی انسانی میشود.
در واقع هر نوع فعالیت سازمانیافته به ارتباطات نیازمند است ایجاد یک ارتباط مؤثر کاری بسیار مهم است. متاسفانه بسیاری از مدیران در افزایش سطح مهارتهای ارتباطی کوتاهی میکنند اما باید توجه داشت که ارتباطات صحیح به دو دلیل برای مدیران اهمیت دارد.
-1ارتباطات فرآیندی است که مدیران با استفاده از آن وظایف برنامهریزی، سازماندهی، رهبری، هماهنگی و کنترل را انجام میدهند.
-2ارتباط فعالیتی است که مدیران، بیشتر وقت خود را به آن اختصاص میدهند، زیرا فرآیند ارتباط به مدیران این امکان را میدهد تا مسئولیتهای خود را به انجام رسانند.
یكی از مشكلات فرآیند ارتباط این است كه مدیران به ندرت قادرند مقاصد واقعی خود را به طور كامل به کارکنان انتقال میدهند و مقاصد واقعی خود را بیان نمیكنند. از آنجا که مدیران از ارتباطات برای هماهنگی وظایف و اعمال در درون سازمان استفاده میكنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که ارتباطات اثربخش باعث ایجاد سازمانهای اثربخش میشود.
در سالهای اخیر مطالعات و پژوهشهای فراوانی در کشورهای مختلف در خصوص رضایت شغلی کارکنان و رابطه آن با ارتباط اثربخش و سایر عوامل مؤثر در رضایت شغلی انجام گرفته است. رابینز در ایالت نیوجرسی آمریكا در تحقیقی بر روی روابط كارفرمایان با زیردستانشان به این نتیجه رسید كه مهارتهای ارتباطی مدیران و رفتار سازمانی میتواند در رضایت شغلی كاركنان نقش بسیار مهمی را ایفا كند. همچنین نتایج تحقیقات و پژوهشها حاکی از این است كـه مدیران میتوانند بـا ایجاد زمینه روابط مؤثـر در سازمان انگیزه و رغبت شغلی كاركنان را افزایش دهند و با ارتباطات مناسب و درست به كاركنان در دستیابی بـه اهداف سازمانی و تصمیمگیـری عقلانی كمك كنند .
منبع
vil.kowsarblog.irو researchgate.net
گردآوری شده توسط آکادمی تعادل کار و زندگی
دیدگاهتان را بنویسید