مدیریت تعارض چیست؟
مدیریت تعارض چیست؟
مدیریت تعارض فرآیندی است که از طریق آن اختلافات حل میشود، جایی که نتایج منفی به حداقل میرسد و نتایج مثبت در اولویت قرار میگیرند.
مدیریت تعارض یکی از مهارتهای کلیدی مدیریت است و شامل استفاده از تاکتیکهای مختلف بسته به موقعیت، مذاکره و تفکر خلاق است.
با مدیریت صحیح تعارض، یک سازمان میتواند مسائل بین فردی را به حداقل برساند، رضایت مشتری را افزایش دهد و در نهایت به نتایج بهتری نسبت به رقبا در کسب و کاردست یابد. مدیریت صحیح تعارض حتی میتواند یادگیری سازمانی را افزایش دهد.
ما درآکادمی تعادل کار و زندگی پنج سبک مدیریت تعارض را معرفی میکنیم که مدیران ماهر بتوانند با توجه به شرایطی که در آن قرار دارند سبک مدیریت تعارض مناسب آن موقعیت خاص را به کار بگیرند. باید در نظر داشت که در مدیریت تعارض، هیچ راه حلی وجود ندارد که در همه شرایط کارساز باشد انتخاب هرسبک بسته به شرایط و موقعیت متفاوت خواهد بود.
انواع سبکهای مدیریت تعارض
-1سازگار
در این سبک الویت برطرف کردن نیازهای طرفهای دیگر است. شما به آنها اجازه میدهید “برنده” شوند و راه خود را طی کنند. این سبک مناسب موقعیتهایی است که شما به موضوع اهمیت نمیدهید.
-2اجتناب
هدف این سبک کاهش تعارض با نادیده گرفتن آن، یا حذف طرفین متعارض و یا حتی طفره رفتن از آن است. در این سبک اعضای تیم در تضاد را میتوان از پروژهای که بر سر آن درگیری دارند حذف کرد یا اینکه ضربالاجلها را به تعویق انداخت و یا حتی افراد در تعارض را به بخشهای دیگرانتقال داد.
-3سازش
این سبک به دنبال یافتن حد وسط است و از هر دو طرف میخواهد برخی از جنبههای خواستههای خود را بپذیرند تا بر سر راهحل توافق شود. این سبک گاهی اوقات به عنوان باخت – باخت شناخته میشود، به این ترتیب که هر دو طرف باید از چند چیز صرف نظر کنند تا در مورد موضوع بزرگتر به توافق برسند. سبک سازش مواقعی که مشکل کمبود زمان وجود دارد استفاده میشود، یا زمانی که یک راهحل بدون اینکه بیعیب و نقص بودن باشد اجرا میشود.
-4رقابت
این سبک سازش را رد میکند و شامل تسلیم نشدن به دیدگاهها یا خواستههای دیگران است. یکی از طرفین فکر میکند راه حل او برای این موقعیت صحیح و درست است، بنابراین محکم میایستد و تا زمانی که به نتیجه برسد، عقبنشینی نمیکند.
این سبک مناسب شرایطی است که باید یک اقدام خاص انجام شود، زمانی که زمان برای تلاش و یافتن راه حل متفاوت وجود ندارد. این سبک میتواند اختلافات را به سرعت حل کند، اما میتواند باعث کاهش روحیه و بهره وری افراد گردد.
-5همکاری
این سبک بهترین نتایج را در بلند مدت ایجاد میکند، در عین حال دستیابی به آن اغلب سخت و زمانبر است.
در این سبک نیازها و خواستههای هر یک از طرفین در نظر گرفته میشود و در نهایت به یک راه حل برد-برد میرسند و در پایان طرفین از نتیجه راضی هستند. این روش شامل نشستن همه طرفها در کنار هم، گفتگو در مورد مشکلات و مذاکره برای یافتن یک راه حل، با هم میشود.
مهمترین نکتهای که باید مدیران به آن توجه کنند این است که هر سبک، بسته به موقعیت، مفید است و همانطور که در بالا ذکر شد، برخی از سبکها ضعیفتر از سایر سبکها هستند و نباید زیاد به آنها اعتماد کرد.
تعارض یک واقعیت اجتنابناپذیر در محل کار است. سازمانهای هوشمند این را میدانند و مدیریت خود را با مهارتهای مناسب مدیریت تعارض آماده میکنند تا تضادهای محل کار را سریع و مسالمتآمیز حل و فصل نمایند.
منبع
valamis.com
گردآوری شده توسط آکادمی تعادل کار و زندگی
دیدگاهتان را بنویسید