چگونه زنان شاغل میتوانند به تعادل بین کار و زندگی دست یابند؟
چگونه زنان شاغل میتوانند به تعادل بین کار و زندگی دست یابند؟
محل کار اغلب بار زیادی را بر دوش زنان شاغل وارد میکند که شامل حجم کاری و بار عاطفی و رابطهای میشود.
اولین زمان حضور زنان در محل کار مربوط به در دهه 1960میشود.
در حال حاضر، زنان در اکثر کشورها جز نیروی کار فعال محسوب میشوند و این مساله میزان مسئولیتها را برای زنان افزایش داده است که هم به صورت حرفهای کار کنند و هم تا حد زیادی بار مسئولیت و وظایفشان در خانه را به دوش میکشند.
وجود این مسئولیتهای دوگانه میتواند استرس را در زنان شاغل افزایش دهد و سلامت جسمی و عاطفی را به خطر بیاندازد که در نتیجه منجر به فرسودگی شغلی و کاهش بهرهوری آنها در کار شود.
به همین دلیل مهم است که کارفرمایان به دقت در مورد مسائل مربوط به کار زنان که به طور نامتناسبی آنها را تحت فشار قرار میدهد و اینکه چگونه این کار اضافی فرصتهای پیشرفت و همچنین رفاه کلی آنها را محدود میکند، فکر کنند. کارفرمایان باید تلاش کنند تا ساختارها و سیاستهای محل کار را تغییر دهند تا از مشارکت زنان حمایت بهتری کنند.
زنان شاغل باید بدانند که تعادل کامل بین کار و زندگی خانگی یک افسانه دست نیافتنی است.
ولی باید کار را در میان نقشهای متعددی که در زندگی دارید مدیریت کنید. هر نقش ممکن است به تلاش و زمان بیشتری نسبت به نقشهای دیگر در طول سال و در طول زندگی شما نیاز داشته باشد. زنان باید از دیگران در محیط کار و زندگی خود کمک بگیرند تا بار مسئولیت را به اشتراک بگذارند. اولویتبندی نقشهایتان میتواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید چگونه زمان خود را در نقشها و مسئولیتهای مختلف مدیریت کنید.
در این آکادمی گامهایی برای تعادل بهتر میان کار و زندگی زنان شاغل بیان میشود که هر کدام از این گامها و توصیهها به موقعیت، زمینه و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.
در ابتدا نگرش خود را تغییر دهید و احساسات خود را بپذیرید – مثبت، منفی و خنثی – همه آنها مهم هستند و باید بیان شوند.
توقعات خود را کاهش دهید – “کمال” وجود ندارد، و اگر به اندازهای که فکر میکنید سازنده نباشید اشکالی ندارد. فقط با منابعی که در اختیار دارید بهترین کار را انجام دهید خوب باشید. مهربان بودن را با خود را تمرین کنید (مثلاً “من اشتباه کردم، اما من انسان هستم و اشتباه کردن اشکالی ندارد”).
همیشه مراقب خودتان باشید حد و مرزها را طوری تعیین کنید که بار اضافی بر دوش نکشید. تا جایی که میتوانید یک فعالیت آرامشبخش یا خودمراقبتی را در اولویت قرار دهید—مراقبت از خود به شما کمک میکند تا در نقشهای خود بهترین عملکرد را داشته باشید. در صورت تمایل و در دسترس بودن، در کلاسهای یوگا و…. شرکت کنید.
منظم باشید و یک برنامه زمانبندی ساختاریافته اما انعطافپذیر ایجاد کنید. فضاهای اختصاصی را برای فعالیتهای خاص (مثلاً فضای کار، فضای بازی) ایجاد کنید. فهرست وظایف خود را در مشخص کنید تا انعطافپذیری داشته باشید. برخی از کارها را به دیگران محول کنید.
بهتر است با یکی از دوستان یا اعضای خانوادهتان که چالشهای مشابهی را در خانه تجربه میکنند، یک ملاقاتهای ماهانه داشته باشید.
اگر فرزند دارید، آنها را در برنامهریزی خود مشارکت دهید و یک برنامه زمانبندی ساختاریافته اما منعطف ایجاد کنید و به فرزندانتان اجازه دهید در کارها و فعالیتهای خانه مشارکت داشته باشند این به آنها تا حدی استقلال میدهد.
منبع:
apa.org
گردآوری شده توسط آکادمی تعادل کار و زندگی
دیدگاهتان را بنویسید